DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Yenişehir İlkokulu

Mehmet Reşit MEMİŞ - Okul Müdürü

Mehmet Reşit Memiş, 1972 yılında Diyarbakır ili, Hazro ilçesinde dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Hazro ilçesinde tamamladı. 1995 yılında Dicle Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden Mezun olduktan sonra, aynı yıl Diyarbakır İli, Kulp ilçesinde öğretmenlik mesleğine başladı. Diyarbakır ilinin değişik merkez köylerinde öğretmenlik yaptıktan sonra, 2000 yılında Hazro İlçesine Öğretmenevi Müdürü olarak atandı.Hazro İlçesinde sırasıyla Okul Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü, Öğretmenevi Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yönetici olarak çalışmıştır. Müdürlük Rotasyonu sonucunda Çınar İlçesine atanarak burada başarıyla görev yaptı. Daha sonrasında Diyarbakır ili Çüngüş ilçesine, Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak atanan Memiş, Çüngüş Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken 2012 yılında Bingöl ili, Kiğı İlçesine Kadrolu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Bingöl ili Kiğı ilçesinden, Diyarbakır İli Bismil İlçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Mehmet Reşit Memiş, müteakiben Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde Şube Müdürü olarak kısa bir süre görev yaptı. Sonrasında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Eğitim Uzmanı olarak görev yapmıştır. Ardından Kocaköy ilçesine atanmıştır. Diyarbakır ili Kocaköy ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmakta iken, Çüngüş ilçesine atanmıştır. Çüngüş’te bir müddet görevde bulundu. Burada yaptığı başarılı çalışmaların ardından, Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Hazro İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden sonra en son Lİce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştı. Sur Çarıklı İlkokulu Müdürü iken okulumuza 14/09/2022 tarihinde kadrolu müdür olarak atanmıştır.